+36 (54) 451 308 klorid@klorid.hu

Szódabikarbóna

Összetétel:
Nátriun-hidrogén-karbonát
Alkalmazása:
A szódabikarbóna enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. A savakat semlegesíti, és közben széndioxid szabadul fel. A környezetre ártalmatlan, a háztartásban sokoldalúan használható szer. Élelmiszerekben adalékanyagként: Kenyér és sütemény készítésénél, lazítószerként. Főzésnél a zöldségfélék megőrzik étvágygerjesztő színüket és hamarabb puhulnak. Háztartásban tisztítószerként alkalmas: Ruhákból, szövetekből a zsír, kávé, tea- és borfoltok eltávolítására. Szennyeződés eltávolítása edényekről, csempéről, hűtőgépről, sütőről. Az ezüst evőeszközökről is eltávolítja a patinát. Fésűk, kefék, sminkecsetek, szivacsok, stb. tisztításához. Lefolyók tisztításához. Szagtalanításra: Hűtőgép, szemetes, mosogatógép valamint cipők szagának csökkentésére is alkalmas.
Használati útmutató:
Főzésnél az adagolása a receptben előírtak szerint történjen, mert túladagolása mellékízt okoz. Zöldségek, gyümölcsök mosásához 1 liter vízben oldjon fel 2 evőkanál szódabikarbónát, így megszüntetheti a vegyszermaradványokat. Alapos mosás után folyóvízzel öblítsen. Ruha tisztításakor papírtörlővel a szövetről itassa fel a folyadékot, majd szórjon rá szódabikarbónát és 1 óráig hagyja rajta. Eltávolítása után mossa ki a szövetet. Szennyeződés eltávolításához kevés vízzel készítsen pépet, és ezzel dörzsölje le a szennyeződést, majd bő vízzel öblítsen. Fésűk, kefék, sminkecsetek, szivacsok, stb. tisztításához 10 liter vízben oldjon fel 8 evőkanál szódabikarbónát, és a tisztítandó tárgyat áztassa benne 5-6 órán át. Lefolyók tisztításához szórjon 4 evőkanál szódabikarbónát a szifonba és forró vízzel öntse le. Hűtőgép szagának csökkentésére tegyen nyitott tálába kb. 10 dkg szódabikarbónát. 2-3 hetente cserélje ki. A szemetes edény kellemetlen szagát csökkentheti, ha kevés szódabikarbónát szór rá. A mosogatógép aljába szórt kevés szódabikarbóna csökkenti a kellemetlen szagot. A cipők, csizmák szagát is megszüntetheti, ha belsejébe kevés szódabikarbónát szór, és egy éjszakára benne hagyja.
Kiszerelés:
500 g-os, illetve 800 g-os kiszerelésben elérhető.
Tárolás:
Száraz, hűvös, jól szellőző helyen, eredeti csomagolásában tároljuk. Összeférhetetlen anyagok: Erős savak, alumínium
Minőségét megőrzi:
Minőségét a csomagoláson jelzett időpontig őrzi meg.

Munkavédelem:
Normál felhasználás mellett nem szükséges különleges védelem. Kerüljük a gőzök/aeroszol/köd képződését és annak belégzését. Kerüljük a kézzel való érintkezést.

Tűzvédelem:
A termék nem tűzveszélyes. Tűz esetén alkalmas oltóanyag: vízpermet, hab, széndioxid. Veszélyes égéstermékek: széndioxidok, nátriumoxidok.

Környezetvédelem:
A kiömlött anyag felszíni- és talajvizekbe, csatornába nem kerülhet! Ha nagy mennyiség került a szabadba azonnal értesíteni kell a helyi hatóságot (katasztrófavédelem).

Biztonsági adatlap.

@

Klorid Zrt. – Minden, ami a háztartásban szükséges!