+36 (54) 451 308 klorid@klorid.hu

Vízkőoldó citromsavas

Összetétel:

648/2004/EK): <5 % amfoter felületaktív anyagok, illatanyagok. 15-18 % Citromsav.
Alkalmazása:
Háztartásban általános vízkőmentesítésre, mosó- és mosogatógépek, kávéfőzők, vízforralók, szerelvények fém és műanyag részeinek tisztítására. Továbbá konyhák, fürdőszobák szerelvényeinek és csempéinek, mozaikpadlóinak és mettlachi lapjainak felületén kialakult vízkő, szappan, zsírfoltok eltávolítására. A viszkózus vízkőoldószer jól alkalmazható függőleges felületen is.
Használati útmutató:
Hígítás nélkül csak erős vízkőlerakódásnál alkalmazza, normál szennyeződés esetén 1:1 arányban vízzel hígítsa. Szivacsra öntve vagy ecsettel hordja fel a tisztítandó felületre, 5 perc várakozási idő után tiszta vízzel jól mossa le a megtisztított felületet. Kávéfőzőkhöz: 1 rész vízkőoldó 2 rész víz keverékét használja. Folyassa át a szer a kávéfőzőn, utána többször öblítse át vízzel. Mosógép tisztításához: 0,5 l vízkőoldót öntsön a gépbe és szennyes nélkül futtasson le egy 60°C-os fő mosási programot. A citromsav a zománcozott felületet, a márványt és a terrakövet elszínezheti. Az alkalmazás előtt ajánlott egy kevésbé látható helyen ellenőrizni az anyag összeférhetőségét.
Kiszerelés:
1 literes, valamint 0,5 literes kiszerelésben elérhető.
Tárolás:
Eredeti csomagolásban, hűvös, fagymentes helyen. Gyermekektől elzárva tartandó.
Minőségét megőrzi:
A gyártástól számított 2 évig!

Munkavédelem:
FIGYELEM: Tartalmaz: citromsav. Súlyos szemirritációt okoz. Légúti irritációt okozhat. Gyermekektől elzárva tartandó. Kerülje a gőzök belélegzését. Fröccsenésveszély elkerülése érdekében használjon védőszemüveget. Szemvédő/arcvédő használata kötelező. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Ha a szemirritáció nem múlik el: orvosi ellátást kell kérni. Érzékeny bőrűeknek védőkesztyű használata ajánlott (alkalmas lehet pl. gumi, PVC anyagból készült védőkesztyű) Megfelelő szellőzés esetén egyéni légzésvédelem nem szükséges.

Tűzvédelem:
A termék nem tűzveszélyes. Tűz esetén, alkalmazzon a tűz környezetének, az ott előforduló anyagoknak megfelelő oltóanyagot.

Környezetvédelem:
A termék nagy mennyiségben felszíni vízbe vagy talajvízbe nem juttatható. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi előírásoknak megfelelően.

Biztonsági adatlap.

@

Klorid Zrt. – Minden, ami a háztartásban szükséges!